Понеділок, 26.06.2017, 22:11
Iceek
 
Меню сайту

 

  

Категории раздела
Мода та краса [17]
Стильне життя (усе про моду та розкіш)
Психологія [4]
Гарячі Теми [20]
кохання, секс, відносини
Здоров'я [20]
піклуємося про здоров'я
Тільки для чоловіків [9]
Авто & Мото [3]
Тільки для жінок [6]
Туризм, відпочинок, подожі [1]
Кулінарія [3]
Розваги [6]
SEO, інтернет та софт [2]

Найпопулярніше
Французький поцілунок: як правильно цілуватися? + ... (126211)
Ерогенні зони жінки. Що це таке? Що з ними робити? (72229)
Як правильно качаться +ВІДЕО (59725)
Чоловічі ерогенні зони (42000)
Кращі інтимні ігри. (38146)
Жіночі груди: 13 секретів красивих грудей. Фото гр... (35507)
Різні знаки зодіаку: хто як цілується. (33696)
Про що чоловік повинен завжди пам'ятати в ліжк... (30125)
Цікаве про секс. Факти та рекорди світу сексу. (23753)
Cухофрукти. Абрикоси, Ізюм, Чорнослив, Яблука та Г... (18755)
Нікіта (Nikita) кліп Веревки заборонили. ВІДЕО (18605)
Гладка шкіра обличчя: лікування вугрів (постакне).... (18308)
Інтимні «фішки» знаків Зодіаку … (17743)
Топ найсексуальніших жінок світу [ФОТО] (17496)
Ідеї оформлення весілля втілені в реальність. (16134)
Любовні ігри у ванній (15269)
Спортивні автомобілі екстра-класу (14987)
Струнка фігура: цікаві хитрощі зірок. (14415)
Найбільш вражаючі чудеса природи. (13603)
Сочна красуня диня: корисні властивості та калорій... (12944)
Стікіні замість бікіні на жіночих грудях. (12869)
Секс зранку: плюси і мінуси (11768)
Освідчення в коханні різними мовами. (11123)
Поношені, вицвілі й діряві - джинси 80- х повернул... (11023)
Зоряні весілля: ідеї для практичного застосування (9790)
Масаж. Істрія винекнення масажу. Вплив масажу на о... (9724)
Свинячий грип. В Україні виявили від нього ліки. Я... (9457)
Модні аксесуари: тренди сезону весна-літо 2013 (8593)
Сухофрукти потрібно вміти вибирати (7738)
Гороскоп людської мерзотливості (7497)

Головна » Статті » Кулінарія

Як правильно вялити рибу
В'яленою називають рибу спочатку підсолену, а потім провялену на повітрі. Для в'ялення риба береться жирна або середньої жирності. Така риба під дією тепла і сонячних променів поступово обезвожіваеться, а в м'ясі риби відбуваються різні фізичні та біохімічні процеси, в результаті чого воно набуває своєрідного смаку. З особливо жирних риб після  в`ялення виходять делікатесні продукти. В'ялена риба добре і довго зберігається. Її можна вживати в їжу без кулінарної обробки.

Розглянемо процес в'ялення риби на прикладі  в`ялення вобли. Береться свіжа риба і нанизуються за допомогою голки через очі на товсті нитки одна за одною від двох до десяти і більше штук. Кінці ниток пов'язують разом. Потім рибу солять зв'язками (чалками). Яку-небудь посудину спочатку заповнюють спеціально приготованим розсолом. Рибу, нанизану зв'язками, складають у цю посудину, а коли вона почне трохи підніматися з розсолу, її посипають сухою сіллю. Розподіл солі по рибі відбувається нерівномірно: на нижні шари солі треба менше, а на верхні - більше, ніж на середні. Зверху шари риби засипають півтора сантиметровим шаром солі. Цей спосіб засолу риби називається змішаним.

На такий посол йде солі приблизно 12-14% до ваги риби. Для просолювання дрібної риби потрібно дві доби, велика риба просолюеться за п'ять-шість діб. В глибокій посуді рибу для кращого просолювання регулярно перемішують. При цьому нижні шари піднімаються вище, а верхні опускаються нижче. Якщо риба добре просолілась, то її спинка на дотик щільна, м'ясо набуває темно-сірий колір, а ікра стає жовтувато-червоним.

Посолену рибу необхідно добре промити чистою водою, видаляючи з неї слиз і нераствориму сіль. Промита таким чином рибу развішують для провялення на свіжому повітрі. Зв'язки риби на шестах  розвішані так, щоб на кожній стороні була рівномірна кількість рибин. У відсутності спеціальних засувів для в'ялена, зв'язки риби можна розвішані і на мотузці, розтягуючи вздовж карниза будинку або між будь-якими досить стійкими опорами.

Вялиться риба близько 2-3 тижнів, причому час провялювання залежить від величини рибин і від того, чи достатньо суха стоїть погода. Перед тим як знімати рибу, необхідно перевірити її готовність. Вона визначається наступним чином. Розріжте рибку. Якщо спинка в неї усохша, м'ясо жорстке, рівного розовато-жовтого кольору, а ікра - оранжево-червона, то в'яленої рибу можна вважати готової.

Так само можна провялити тараньку, плотву, Сибірського сорогу, Аральську плотву, карася, Шемаю, чехонь, рибця та іншіу рибу. Цей спосіб застосовується при вяляніі великої риби: щуки, судака, леща, сазан. Але великі рибини потрібно випотрошувати і видалити з них нутрощі перед посолом. Таку рибу нанизують на на одну связку 2-4 штуки, а рибок середнього розміру - не більше 6. Посол великої та середнього розміру риби займає 5-7 доби, а в`ялені таких рибин триває від 20 і більше діб.
Категорія: Кулінарія | Додав: Iceek (23.06.2009)
Переглядів: 3091 | Теги: в'ялена риба, Кулінарія | Рейтинг: 0.0/0 |

Якщо вам допомогла або сподобалася моя стаття то поставте будь ласка на неї посилання в вашому електронному щоденнику аба на будь якому іншому ресурсі. Дякую за розуміння.
 

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входа


Качай у нас
БЕЗКОШТОВНО

Нестримні скачать безкоштовно / Неудержимые Учень чарівника (чаклуна, чародія) \ Ученик чародея \ The Sorcerer's Apprentice

Повелитель Стихій / Повелитель стихий / The Last Airbender Скачать Сумерки 3: Затмение БЕСПЛАТНО Скачати безкоштовно Хижакі / Хищники / Predators Скачати безкоштовно Лицар дня / Рыцарь дня / Knight and Day скачати безкоштовно Залізна людина 2 / Железный человек 2 скачать фильм / Iron Man 2 скачати безкоштовно Історія іграшок: Велика втеча / История игрушек: Большой побег / Toy Story 3 Скачати Битва Титанів / Битва титанов/ Clash of the Titans Скачати безкоштовно Шрек навсегда \ Шрек 4 \ Shrek Forever After

Корисні сайти
Лечение травами, в поисках ключ-трави

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Копіювання матеріалів без прямого посиляння на сайт Iceek Sport ЗАБОРОНЕНО © 2017
$$$